JOB8 Bowling de Zedde Competitie

Beste Voetbalvrienden,

 

Op deze pagina vinden jullie o.a. de poule-indeling en het programma van de Bowling de Zedde competitie.De website is helemaal bijgewerkt t/m zondag 5 april.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de JOB8 Bowling de Zedde competitie, meld u dan aan voor onze Facebook groep:

https://www.facebook.com/
 

De nieuwe teamindelingen na de winterstop zijn te vinden bij teamindelingen.

 

Vriendelijke groeten,

 

 

Vincent Tol

06-39701219
Coördinator JOB8
rkav.volendam.mini@gmail.com

Poule A
JO8-04 Vishandel Schilder Eggert
JO8-05 Interieurbouw Volendam
JO8-06 Fremon Tegelwerken
JO8-07 Fysioteam Toekomst
JO8-08 Schildersbedr. Jonk & Zwarthoed
JO8-09 Bokkesprongen
Poule B
JO8-09 Bokkesprongen
JO8-10 Van den Hogen Bouwbedrijven
JO8-11 Het Schildersgilde
JO8-12 Carré Meubelen
MO8-1 Vishandel Kroon
MO8-2 FTB Schilders

Speeldata:

- 1e ronde, 15 september t/m 10 november (geen competitie op 20 oktober)

- 2e ronde, 17 november t/m 15 december (geen programma op 24 november (Sinterklaasshow) en 1 december (Sinterklazen), na 15 december winterstop

- Zaalvoetbaltoernooi:  vrijdag 3 januari 9.00 uur

- 3e ronde, 19 januari t/m 5 april (geen programma op 16 en 23 februari i.v.m. voorjaarsvakantie)

- Veldtoernooi: 13 april (2e Paasdag)

- 4e ronde, ZATERDAG 18 april tot einde seizoen (diverse zaterdagen i.v.m. communies op de zondagen en uitvallen van enkele vakantie weekenden)

 

 

Conform de KNVB richtlijnen voor de mini's publiceren we geen ranglijst. Het gaat er bij de mini's om dat ze plezier hebben en druk van ouders dat bepaalde wedstrijden belangrijk zijn hoort er op die leeftijd nog niet bij. Kinderen zijn daar zelf op die leeftijd ook helemaal nog niet mee bezig.

 

Op de achtergrond houden we natuurlijk wel de ranglijsten in de gaten om gedurende het seizoen de poule-indelingen steeds evenwichtig te houden.

Trainingsvelden na winterstop:

 

Competitievelden na winterstop:

JO8-1 Interieurbouw Volendam

JO8-2 Schildersbedrijf Jonk en Zwarthoed

JO8-3 Fremon Tegelwerken

JO8-4 Bokkesprong

JO8-5 Vishandel Schilder Eggert

JO8-6 Fysioteam toekomst

JO8-7 Klaas Puul kanjers

JO8-8 FA Tel minis team

JO8-9 van den Hogen bouwbedrijven

JO8-10 het Schildersgilde

JO8-11 Carré Meubelen

JO8-12 VEMA

JO8-13 Vishandel Kroon

MO8-1 Café De Dijk

MO8-2 FTB Schilders

MO8-3 ETB Cas Sombroek

 

 

De Bowling de Zedde divisie traint 2 keer in de week waarbij ze de grondbeginselen van het voetballen wordt bijgebracht; schieten, bal aannemen, dribbelen, penalty’s nemen en doelpunten maken. Maar vooral ook plezier hebben in het voetbalspelletje staat hoog in het vaandel. Naast het trainen worden er ook wekelijks op ZONDAG ochtend, in een onderlinge competitie, wedstrijden gespeeld. Supporters zijn van harte welkom om de sfeer van de Bowling de Zedde divisie mee te maken.


Indeling
De Bowling de Zedde divisie bestaat voor seizoen 2019/2020 (start september) uit ong. 80 geselecteerde jongens en meisjes uit geboortejaar 2012 die zijn verdeeld over een 16-tal teams. Een team bestaat uit 6/7 spelers, 6 tegen 6 (inclusief vaste keeper en eventueel een wissel). Er is sprake van 2 poules, geknipt op niveau.


De gedachte achter het knippen op niveau is als volgt, mindere spelers die bij te goede andere spelers in de ploeg zitten krijgen nauwelijks ballen en verliezen hun plezier in voetbal, terwijl goede spelers met te slechtere medespelers eveneens hun plezier in voetbal verliezen. Vanuit de KNVB is het laatste jaar een steeds sterker geluid te horen dat pas op later leeftijd onderscheid in niveau zou moeten worden gemaakt. Wij hebben dat bij de RKAV Volendam in de onderlinge competities in de afgelopen 15 jaar reeds in de praktijk toegepast en steeds betere en mindere spelers gemixt. Het resultaat was bedroevend, enerzijds beperkte ontwikkeling van spelers die oorspronkelijk tegen selectieteams aan hingen, maar voornamelijk een heel groot verloop, voor zowel de betere als de mindere spelers is dat in de praktijk geen goede keuze, velen verloren het plezier in voetbal. Dat beleid hebben we dus grotendeels teruggedraaid. Op een uitnodiging aan de KNVB om eens over onze ervaringen te sparren is vooralsnog niet gereageerd.

De teamindelingen kun je terugvinden op de pagina Teams | Teamindelingen.

 

Training
De Bowling de Zedde devisie traint 2 keer per week; de trainingen duren 1 uur en zijn op maandagmiddag tussen 17.00 en 18.00 en woensdagmiddag tussen 17:30 uur - 18:30 uur (wijzigingen voorbehouden). Het overzicht waar en wanneer welk team traint is te vinden op de pagina trainingsschema van de RKAV website. Het is de bedoeling dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen. De contactgegevens van de trainers zijn te vinden op de pagina Wie is Wie? | Jeugd Onderbouw.

 

Wedstrijden
De wedstrijden van de onderlinge competitie spelen we op veld 1, het hoofdveld van RKAV Volendam. Elke zondag speelt ieder team een wedstrijd van twee maal 17,5 minuut. Wanneer de bal buiten de lijnen komt moet de speler met de bal weer het veld indribbelen (minimaal 2 balcontacten na spelhervatting). Gedurende de competitie staat het wedstrijdschema (hoe laat en tegen wie je moet spelen) wekelijks op facebook, de website van RKAV Volendam én in de NIVO.

 

Afmelden wedstrijden
Als je een keer in het weekend niet kan voetballen door bijv.; ziekte, blessure, vakantie of iets anders, informeer dan even de coach zodat hij weet dat je niet komt. Die kan dan in overleg met het coördinatie team eventueel een vervanger zoeken voor de wedstrijd.

 

Afgelastingen
Omdat de trainingen en wedstrijden op kunstgras worden gespeeld, gaan die eigenlijk altijd door. Alleen bij extreme weersomstandigheden zullen de trainingen en wedstrijden worden afgelast. Berichtgeving daarover gaat via whatsapp en facebook.
Uitgangspunten zijn:

- er kan gewoon gespeeld worden bij of kou (tot -10 is kunstgras bespeelbaar), harde regen of harde wind

- een combinatie van kou en/of harde regen en/of harde wind is voor de kinderen in deze leeftijd geen doen, dan lassen we het programma af.


Kleding
Vanaf de JO8 krijgt iedere speler vanuit de vereniging een trainingspak. Overige artikelen in de JAKO kledinglijn van RKAV Volendam zijn verkrijgbaar bij Intersport Theo Tol.


RKAV website
De berichtgeving over de Bowling de Zedde devisie gaat via de RKAV Volendam website, maar ook via facebook.


Aanmelden/inschrijven
Voor informatie over aanmelden/inschrijven kijk je op de pagina aanmelden van de RKAV website.