Knoessie

 

Jans van Baarsen maakt 'knoessie' voor de RKAV Volendam
Mei 2004

 

In opdracht van RKAV Volendam heeft Jans van Baarsen een bronzen voetballertje gemaakt dat symbool staat voor onze Volendammer jeugdvoetballer. De RKAV wil de beeldjes schenken aan haar meest bijzondere sponsorrelaties, uit dank voor hun jarenlange belangeloze bijdragen. Wij willen graag iets terugdoen voor deze relaties, of in ieder geval laten zien dat we dankbaar zijn voor hun betrokkenheid bij onze vereniging.

 

Als amateurvereniging hebben wij niet de commerciële slagkracht zoals bijvoorbeeld betaald voetbalorganisaties, welke exposure behalen via sportuitzendingen op TV en artikelen en foto’s in de media. Maatschappelijke betrokkenheid is dan ook veelal een van de belangrijkste beweegredenen voor de bijdragen van sponsors aan onze vereniging.
 

  

Het beeldje dat ‘Knoessie’ werd gedoopt (naar de Volendamse voetballegende Dick Tol "de Knoest") draagt de voor ons dorp kenmerkende klompen en wijde broek. We hebben eerst de specifieke kenmerken van het Volendammertje doorgesproken met Jans waarmee zij gelijk aan de slag is gegaan. Na ervaringen met de Bap, Ootje en Klaassie en Klaassie weet Jans natuurlijk als geen ander hoe een Volendammertje uit te beelden. Met de vorm van het gezicht en het gel in het haar heeft het beeldje een echt Volendammer koppie gekregen. Het bestuur van de RKAV is zeer enthousiast over het resultaat. Het is een collectorsitem geworden. Met de schenking van het kunstwerkje denken wij op een originele manier onze waardering te kunnen benadrukken aan onze meest bijzondere sponsorrelaties.

 

Uitreiking eerste exemplaar voor Kras Recycling

mei 2004

 

Omdat Kras Recycling al jarenlang de hoofdsponsor is van RKAV Volendam, en niet alleen de voetbal maar zowat alle sportverenigingen en het culturele leven in ons dorp financieel ondersteunt, werd het eerste exemplaar van het bronzen beeld het "Knoessie" zaterdagmiddag overhandigd aan Henk Kras, de directeur van Kras Recycling.

Hiervoor was een delegatie van het RKAV bestuur bestaande uit Cees Zwarthoed, Wil Jonk en Dirk Veerman naar de woning van de familie de Boer gekomen. De zus van Henk vierde haar verjaardag en de hele familie Kras was daar ’s middags bijeengekomen. Er volgde een korte inbreuk op het verjaardagsfeestje. Een dankwoord werd uitgesproken aan de familie door Cees Zwarthoed en daarna werd het fraaie bronzen beeldje overhandigd. De geste werd bijzonder op prijs gesteld en het “Knoessie” zal een ereplaats krijgen in het kantoor van Kras Recycling.

 

V.l.n.r. Dirk Veerman, Wil Jonk, Henk Kras (die het beeldje met de oorkunde in ontvangst neemt) en Cees Zwarthoed. (Foto © NIVO)

Uitreiking Knoessie (2) - Tuijps Tegels, Sanitair & Keukens

13 juni 2004

 

Zondag 13 juni vierde Tuijps Tegels, Sanitair en Keukens, het bedrijf opgericht door Cor en Aaf Tuijp, haar 25-jarig bestaan. Tijdens het feest in de Jozef werd door het bestuur van de RKAV een door Jans van Baarsen gemaakt bronzen beeldje, een "Knoessie", uitgereikt. De voorzitter van de RKAV sprak in zijn woordje tot Cor vooral met lof over de wijze waarop Cor zijn betrokkenheid bij de club laat blijken, "waardoor wij als bestuur ook altijd scherp blijven", aldus Cees Zwarthoed.

 

Van het RKAV Volendam-bestuur namen Cor en Aaf Tuijp een bronzen beeldje "het Knoessie" in ontvangst vanwege de jarenlange sponsoring van de amateurvoetbal (Foto © NIVO 16 juni 2004). V.l.n.r. Wil Jonk, Dirk Veerman, Aaf en Cor Tuijp, Cees Zwarthoed

Uitreiking Knoessie (3) - Supportersvereniging

1 oktober 2005

 

Cees Zwarthoed, voorzitter van de RKAV Volendam, was met het voltallig bestuur van de amateurvoetbalvereniging naar de openingsreceptie van het nieuwe home van de Supportersvereniging gekomen. De RKAV-voorzitter vertelde er trots op te zijn dat er een uitstekende relatie is tussen de RKAV en de Supportersvereniging. "De SV levert een grote bijdrage aan de voetbalsport. Ook wij hebben er belang bij dat dit goede werk tot in lengte van jaren door blijft draaien. Hierbij wil ik als cadeau een kroon op het werk plaatsen. Het is een cadeau die het verschil maakt, namelijk dit bronzen beeldje van 'n Knoessie".

Dankbaar en enigszins uit het veld geslagen nam voorzitter Jan Schilder, dit fraaie bronzen beeldje in ontvangst. Verenigingen en bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de RKAV krijgen dit kleinood uitgereikt. Na Kras Recycling en Cor Tuijp van Tuijps Tegelhandel, viel nu ook de beurt eer aan de Supportersvereniging om het beeldje 'n Knoessie aangereikt te krijgen, dat een ereplaats zal krijgen in het Supportershome.

 

SV-voorzitter Jan Schilder toont trots het bronzen beeldje van ‘Het Knoessie’ dat aangeboden werd aan de Supportersvereniging door het bestuur van de RKAV Volendam. (Foto © NIVO)

Uitreiking Knoessie (4) - Jan Snoek (Patat)

20 mei 2007

 

Vanwege zijn vele verdiensten voor onze voetbalvereniging kreeg Jan Snoek (Patat) zondag 20 mei van het bestuur van de RKAV Volendam het bronzen beeldje "Knoessie" aangeboden.

Hij is al zo'n jaar of twintig sponsor, coach en vlagger van zijn eigen team (bekend als de "Patat Boys"). Daarnaast sponsort hij het damesvoetbalteam en was hij een van de eersten die een bord sponsorde op het kunstgrasveld.

Ook organiseert Jan Snoek (Patat) geregeld zelf loterijen. Nu is hij weer een actie gestart om tien nieuwe dug-outs langs de velden te plaatsen. De geweldige inzet van Jan Patat werd geroemd door voorzitter Kees Zwarthoed, die de hoop uitsprak dat Jan nog lang sponsor blijft van de RKAV.

 

V.l.n.r. Dirk Veerman (Penningmeester), Jan Snoek (Patat) en Cees Zwarthoed (Voorzitter)

Uitreiking Knoessie (5) - NIVO

24 mei 2009

 

Vorige week vierde Pé Schilder het 50-jarig jubileum bij Drukkerij-Uitgeverij NIVO. In restaurant 'Le Pompadour' werd aan de jubilaris een diner aangeboden. De feestelijkheden werden nog meer vergroot toen om 19:00 uur RKAV-Voorzitter Hein Nieuweboer en bestuurslid Coen Jonkerman naar binnenstapten. Zij overhandigden aan Pé Schilder het bronzen beeldje van "Het Knoessie" als blijk van waardering voor de prima samenwerking tussen NIVO en de RKAV.

 

Uitreiking Knoessie (5) - BOKO Dakbedekkers

mei 2016

 

Vanweze zijn vele verdiensten voor onze voetbalvereniging kreeg het bedrijf BOKO van het bestuur van RKAV Volendam het bronzen beeldje "Knoessie" aangeboden.
BOKO Dakbedekkers staat al sinds de oprichting in 1961 voor een nuchtere manier van werken, gekoppeld aan een sterke drang naar vernieuwing en duurzaamheid. Als specialist in ‘moeilijke daken’ mochten wij o.a. het Olympisch Stadion, de Arena Boulevard en de Openbaar Vervoer Terminals van Amsterdam, Arnhem en Breda van hoogwaardige dakbedekking voorzien.